Expeditienieuws maart

 

Team

Woensdag 8 februari om 00.48 uur werd Lisa geboren, dochter van juf Marlieke. Alles gaat goed met dochter, moeder en vader. Na haar zwangerschapsverlof zal Marlieke ouderschapsverlof opnemen tot de zomervakantie om zo volop van de kleine te kunnen genieten. 
Met juf Annet en juf Karola loopt het herstel goed. Beide zijn nog wel even uit de running. Intern is het weer even puzzelen hoe we de vervanging zo goed mogelijk kunnen laten verlopen. Juf Kristine gaat ons eind maart verlaten. Zij gaat onderwijstaken in een crisisopvang in Zuid/Afrika uitvoeren. Vanaf deze plek alle succes en sterkte toegewenst Kristine voor deze moedige beslissing!

Ook de afgelopen maand was het iedere keer weer spannend om bij ziekte aan invallers te komen. Een aantal keren hebben we een groep ´s middags naar huis moeten sturen. Nu weet ik dat er onder u ouders ook PABO afgestudeerden zijn. Ik heb hiervoor al een oproep gedaan. Mocht u nog niet hebben gereageerd maar wel willen helpen, wilt u mij dan bellen of mailen?

 
 

Leerlingen

De afgelopen maand hebben we Tobias Mintjes, Joaquin Dertien en Wout van de Pol mogen verwelkomen op school. Zij zijn gestart in onze instroomgroep. Momenteel zitten daar 9 kinderen in. De komende maand komen daar Elise Mojet, Daylan van Leest, Josephine Wuestman, Eva bakker en Geranne den Besten bij. In groep 6b verwelkomen we Lara Jansen, zij is verhuisd naar Ermelo. Familie Versteegh is definitief teruggekomen uit Albanie. Tirza start na de vakantie in groep 8 en Daan in groep 5. We hopen dat jullie een goede start hebben op de Klokbeker en een boeiende expeditie tegemoet gaan!

 
 

Onderwijs

De Klokbeker op expeditie zal de komende jaren onze slogan zijn. Op een studiebijeenkomst hebben we in een mindmap opgeschreven wat dit betekent voor ons onderwijs. Wat hebben we in onze bagage? Wat is het einddoel? Hoe gaat de reis er uit zien? Hoe gaan we om met successen en teleurstellingen? Welke uitgangspunten hebben we als team? Welke normen en waarde hanteren we? Vanuit deze basis zullen we onze processen en het werken aan onderwijskwaliteit vormgeven. We zullen nog even werken aan de mindmap maar als deze af is krijgt hij een prominente plek op beide locaties.

Ik ben bezig een bedrijf te zoeken die het speeltoestel wat momenteel voor het noodlokaal staat bij de hoofdlocatie te verplaatsen naar de bovenbouwlocatie. Ook wil ik proberen de doeltjes te verplaatsen wanneer de bouw voor de PWA school start. Samen met de kinderen kijken we naar andere mogelijkheden. Ziet u mogelijkheden en kansen, kunt u hulp aanbieden, dan houd ik me aanbevolen.

 
 

Bijbelrooster

week 10: Zoeken en vinden: Lucas 10 en 15
week 11: Tegenstellingen: Marcus 11 en 14
week 12: Ben je er klaar voor? Matth. 25 en Joh. 13
week 13: Alleen op weg! Marcus 14
week 14: Gearresteerd: Marcus 14 en 15
week 15: Dood en leven (Pasen):Marcus 15 en 28
week 16: Eind goed, al goed: Lucas 24, Joh. 21

 
 

Terugblik expeditie februari

We kijken terug op een mooie kerk&school dienst in de Zendingskerk en de Maranathakerk. Fijn dat er zoveel kinderen en ouders waren en we gastvrij ontvangen werden in beide kerken. Vorige week hebben de kinderen uit groep 3 t/m 8 hun rapport ontvangen en in de afgelopen periode zijn de CITO toetsen afgenomen. In de onderbouw wordt deze week het thema 'De bakker' afgesloten en starten ze na de vakantie met het thema 'De brandweer'. In de bovenbouw wordt hard gewerkt aan de verschillende zaakvakken. Zo was de 91-jarige veteraan Dhr. Faber op bezoek om te vertellen over Nederlands Indië en werd er in groep 6 gewerkt over zaden en knollen. In groep 8 zijn we gestart met ons jaarlijkse project 'DISC for kids' om kinderen meer over zichzelf te leren. Een aantal groepen heeft turn- of volleyballes gehad van 'Heel Ermelo beweegt'. Een leuke manier om kennis te maken met een andere sport en lekker te bewegen. 

 
 

Uitnodiging kijkochtend

U bent van harte welkom om op de kijkochtend op dinsdag 4 of woensdag  5 april in de klas van uw kind(eren) een blokje van een half uur te komen kijken en luisteren.

Om het geheel in goede banen te leiden hangen er vanaf 27 maart bij ieder lokaal inschrijflijsten waarop u kunt aangeven welke dag en tijd u aanwezig bent.
Per blokje kunnen 6 ouders zich inschrijven.
De tijdsblokjes zijn:  09:00-09:30; 09:30-10:00; 10:00-10:30; 11:00-11:30, 11:30-12:00.
Dit jaar zijn dus alleen de vaders en moeders (of verzorgers) aan de beurt, volgend jaar  weer de opa’s en oma’s.

We hopen dat we zoveel mogelijk ouders mogen verwelkomen! 

 
 

Onderhoud Kleuterplein

Zoals jullie allemaal weten en kunnen zien hebben wij een prachtig “natuurlijk” schoolplein. De kinderen kunnen hier heerlijk tussen de bomen en in de boomhutten spelen.
Nu heeft een vader van school, Peter Jens, jaren dit plein voor ons onderhouden.En er is best weleens wat te klussen. Een hek stuk, een uitstekende tak, een los touw enz… waarbij Peter ons steeds tussendoor weer kwam helpen om de boel te maken. Peter heeft nu aangegeven met dit werk te willen stoppen. Peter, namens alle kinderen en juffen ontzettend bedankt voor al die jaren dat je ons geholpen hebt om het plein mooi en veilig te houden!

U begrijpt dat we nu op zoek moeten naar vervanging. Wie houdt van buiten klussen en wil ons hierbij helpen? Het kunnen natuurlijk ook meedere mannen/vrouwen zijn. Wie, o wie wil af en toe wat klussen op het plein?

Dan ook tegelijk maar de volgende oproep:

Op zaterdagochtend 1 april organiseren we weer met enthousiaste ouders een klusochtend op het plein. Zo`n 2x per jaar organiseren we dit. Kunt u ons wellicht hierbij helpen? U kunt ook een gedeelte van de ochtend komen. En de kinderen kunnen gezellig mee om te helpen of te spelen. Het is altijd erg gezellig, de koffie staat klaar en zo spreek je nog eens andere ouders! We beginnen om 8.30 uur en stoppen om 12.00 uur. Soms moet er nieuw zand in de zandbakken geschept, iets gezaagd, wat graven en spitten, hameren, boren of harken. Een soort bootcamp-ochtend, zeg maar. In ieder geval, de handen uit de mouwen!

Komt u gezellig helpen?

 Bij alle kleuterlokalen hangt een opgavelijst maar u kunt ook mailen naar : piagroenewold@vpcoermelo.nl

Alvast heel hartelijk dank! 

 
 

Spreekavonden

Donderdag 9 maart heeft u zich kunnen inschrijven voor een gesprek met de leerkracht van uw kind. Gezien de werkdruk van de leerkracht en de lange intensieve avonden die dit zijn, zullen in de toekomst  gesprekken ook op de middag mogen plaats vinden. en zijn duo'leerkrachten vrij de gesprekken onderling verdelen, dan wel samen te doen.

 
 

Schoolreisje

Dit jaar gaan de groep 1 t/m 6 op dinsdag 23 mei op schoolreis.

 


De kinderen gaan naar de volgende bestemming:

Groepen 1 en 2: Hans en Grietje in Zeewolde
Groepen 3 en 4: Schateiland in Zeumeren
Groepen 5 en 6: Openluchtmuseum in Arnhem
Meer informatie over de dag zelf maken we later bekend.  

Zou u het geld voor het schoolreisje willen overmaken  voor 15 maart a.s. op rekeningnummer: NL18RABO0149519508 t.a.v. VPCO OC Klokbeker o.v.v. Schoolreisje + naam en groep van uw kind.

Groep 1 en 2 betalen 15 euro per kind.
Groep 3 t/m 6 betalen 25 euro per kind. 

Mocht de betaling een probleem zijn, wilt u dan contact opnemen met directeur Simon Neutel.

Alvast hartelijk bedankt.

 
 

Kinderboekenwinkel

Beste ouders en kinderen van de Klokbeker,       

Graag willen we uw aandacht vragen voor onze Kinderboekenwinkel op school. We willen kinderen graag stimuleren om te lezen zodat ze kunnen ervaren hoe heerlijk het kan zijn om je in een mooi boek te verdiepen. Bovendien is het leerzaam en gaat er soms een wereld voor je open. Je kunt heerlijk wegdromen in een boek of fantaseren dat jezelf allerlei spannende avonturen beleeft. Of je leert van alles over indianen, het heelal, de middeleeuwen…

Hiervoor mag uw kind naar de KBW komen om voor een boek te sparen. Op een stempelkaart,  mèt de eerste stempel er al op, mag uw kind verder sparen tot de kaart vol is. Iedere stempel kost €0.50 en als de kaart vol is mag het op school of in Riemer-boekwinkel, in het dorp, een mooi boek uitzoeken.

Wilt u uw kind ook stimuleren om eens een boek te pakken i.p.v. de i-pad, tablet, laptop, mobiel? Geef dan eens in de week €0.50 mee voor een stempel op de kaart. De stempelkaarten blijven op school.

De ouders van kinderen uit groep 1,2 en 3 krijgen binnenkort een brief, sticker en flyer mee met verdere info over de Kinderboekenwinkel van de Klokbeker. Hopelijk wilt u uw kind ook stimuleren om te gaan sparen want lezen is een hele leerzame, zinvolle en vooral leuke hobby!

Iedere  woensdagochtend van 8.15 tot 8.30 uur is de Kinderboekenwinkel op de Klokbeker/Wisselbeker open . Op de Wisselbeker òòk op de maandagochtend.

Locatie Klokbeker: kamertje t.o. de achteringang. Locatie Wisselbeker: achter de voordeur, op de gang. 

 
 

Avondvierdaagse

De laatste week van mei staat de avond4daagse op de planning. Ook dit jaar lopen we als school weer mee. Mocht u n.a.v. vorig jaar tips en tops hebben wat betreft de organisatie vanuit de school, dan kunt u deze mailen naar maaikeph@vpcoermelo.nl. Na de vakantie ontvangt u alle informatie over het opgeven van de kinderen. 

 
 

Data

6 maart: moeders in gebed
7 maart: ateliermiddag groep 1-2
8 maart: biddag, luizencontrole
9 maart: 10 minuten gesprekken
14 maart: ateliermiddag groep 1-2
16 maart: schoonmaak, MR vergadering
20 maart: moeders in gebed
21 maart: ateliermiddag groep 1-2
22 maart: OC vergadering
28 maart: ateliermiddag groep 1-2
21 april: Koningsspelen: continurooster (14u vrij).

 
 

Bijlagen

In de bijlagen vindt u informatie over:

  • de ´dode hoek´ lessen voor groep 7 en 8,
  • een buurtsportfestijn op 3 maart,  
  • de BSO Bzzzonder.
 

Disclaimer:
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u een kind op onze school heeft.
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen?
Neemt u dan contact met ons op via info@klokbeker.com

Bijlage 1: /media/cache/1487670211-dode-hoek-febr-2017.pdf
Bijlage 3: /media/cache/1487670211-Tekst-nieuwsbrief-Bzzonder.pdf
Bijlage 4: /media/cache/1487670211-thumbnail_buurtsportfestijn-2017maart-circus.jpg