Expeditienieuws februari

 

Personeel

Meester Matthijs is deze week een trotse vader geworden van zijn tweede kind. Een dochter genaamd Annelie. Matthijs, samen met je gezin van harte gelukgewenst! Juf Kitty en juf Elsa zijn oma geworden, ook ontzettend leuk natuurlijk. Ze genieten er enorm van in ieder geval! Juf Annet is vorige week aan haar rug geopereerd en is daarvan thuis herstellende. De operatie is goed gegaan, het herstel zal zeker 6 weken in beslag nemen. Juf Rozemarijn en juf Margreeth nemen de vervanging op zich. Komende week gaat juf Karola ook onder het mes en wel aan haar kaak. Deze moet worden rechtgezet en het herstel zal enkele weken duren. Juf Kristine en juf Ans nemen de vervanging op zich. Op vrijdagmorgen zal juf Anneke, een nieuwe invalster met veel ervaring, groep 2/3 doen. Gelukkig draaien de instroomgroep en de groep van juf Marlieke, 3b, op volle toeren dankzij de fantastische inzet van juf Gerdy, juf Milou, juf Lydie en juf Gerjanne. Juf Monique Speksnijder, sinds 1 december weer gestart bij ons, geniet ook van haar werk voor de groep (3a).

 
 

Leerlingen

De komende maand verwelkomen we Joaquin Dertien, Wout van de Pol en Tobias Mintjes op de Klokbeker. Veel plezier en een boeiende tijd bij ons op school toegewenst! We nemen afscheid van Fayliene van Dijk. Het gezin verhuist naar Oostenrijk. Succes op je nieuwe school!

 
 

Onderwijs

In de vierde maand als directeur van deze geweldige school krijg ik beetje bij beetje zicht op wat er allemaal gebeurt op de Klokbeker. Enthousiaste verhalen van kinderen en leerkrachten over de techniek- en lablessen. Ontwerpend en ontdekkend leren in het Columbuslokaal, de samenwerking met de Universiteit Utrecht over delta's, Chinese les, ateliermiddagen en natuurlijk het circuitmodel waardoor kinderen in kleine groepjes de juiste instructie krijgen en leren plannen en zelfstandig werken.

Het team is zich aan het scholen in samenwerkend leren als voorloper op thematisch werken. Samenwerken betekent dat leerlingen vaardigheden leren die in de toekomstige maatschappij van groot belang zijn. Bovendien kunnen kinderen veel van elkaar leren. Door thematisch werken kunnen kinderen betekenis geven aan wat ze leren. Daarmee wordt informatie kennis, ze kunnen het geleerde toepassen. Zo zullen kinderen plezier krijgen in leren, en dat is een belangrijke meerwaarde! Als we het dan ook nog voor elkaar krijgen dat kinderen hierbij op hun eigen niveau  en vanuit hun talenten kunnen werken zullen we een mooie stap hebben gezet. Zo zijn we als leerkrachten en kinderen op expeditie, een ontdekkingsreis met en naar boeiend en betekenisvol onderwijs. 

Dit zal de komende tijd onderdeel uit blijven maken van onze studiedagen.

 

 

 
 

Schaakklokbekers

Onze schakers hebben zich weer van hun beste kant laten zien, we zijn trots op ze! De kinderen uit groep 5/6 hebben de 1e en 2e plaats opgeëist, groep 7/8 werd 2e. Proficiat! We hebben er weer 3 schaakklokbekers bij!

 
 

Klassenouders en klassenlijst

Iedere klassenouder heeft een lijst ontvangen met telefoonnummers van de ouders in de betreffende groep. De mogelijkheid bestaat een groepsapp te maken waarin u wordt gevraagd te helpen bij eventuele activiteiten. We hopen dat u zich actief opstelt waar mogelijk want we kunnen niet zonder uw hulp.

Daarnaast krijgt u van mij ook een lijst met adres en telefoonummer van de klasgenootjes, zoals u gewend bent. Ik begrijp dat dit nog niet is gebeurd. mocht u bezwaar hebben vanuit privacy oogpunt, wilt u mij dit dan mailen? Dit kan naar info@klokbeker.com

 
 

De boomhut

Als bijlage een brief van juf Hester over haar vertrek . In februari zal ze een dag minder gaan werken, aan het eind van dit schooljaar zal ze helemaal vertrekken. Juf Corine zal haar werkzaamheden overnemen.

 
 

RT en Columbus

De afwezigheid van juf Karola en juf Annet betekenen dat de komende weken een aantal activiteiten op het gebied van RT rekenen en Columbus niet door kunnen gaan. Afgezien dat het moeilijk is aan invallers te komen, is het werk te specialistisch. De leerkrachten zullen zich in de groep extra inzetten om het gemis aan RT een aantal weken op te pakken, bij Columbus kunnen een paar activiteiten wel doorgaan dankzij een ouder die al langer meehelpt.

 
 

Kerk- en schooldienst

Zondag 12 februari is er weer een kerk & schooldienst.

Onze school is te gast in 2 kerken:

 

  • Groep 1, 2, 3, 6, 7 en 8 in de Maranathakerk

                        Adres:                        Sparrenlaan 4

                        Tijdstip:                      10.30 uur

                        Voorganger:              Ds. J. Visser

                         

  • Groep 4 en 5 in de Zendingskerk

                        Adres:                        Harderwijkerweg 10

                        Tijdstip:                      10.00 uur

                        Voorganger:              Ds. R. Wahl

                        Bijzonderheden:      

                         

Als u een kind in beide kerken heeft, dan mag u natuurlijk zelf kiezen welke dienst u bijwoont.

 

Het thema is: Horen - zien – spreken.

 

In de week voorafgaande aan de diensten wordt, over dit thema, in de klassen gewerkt en geknutseld. De kinderen zijn ook actief betrokken bij de dienst.

 

De volgende Bijbelverhalen zullen in de week voorafgaand aan de dienst worden verteld:

Horen/roeping:        Mattheus 4: 18-22

Zien:                           Mattheus 14: 22-33

Spreken:                    Mattheus 16: 13-20 / Markus 8: 27-30

 

U bent van harte uitgenodigd om bij de diensten aanwezig te zijn.

Er is opvang aanwezig voor kinderen tot 4 jaar.

 

 

Voedselbank

In de zendingskerk wordt deze zondag producten ingezameld voor de voedselbank.

U en de kinderen mogen ook producten meenemen. De volgende producten worden ingezameld: verpakte kaas, rundergehaktballen in blik, koffie 500 gram per pak, senseopads, wasmiddel (klein formaat).

De producten kunnen voor de dienst in de hal van de zendingskerk ingeleverd worden.

 
 

Gevonden voorwerpen

We hebben de afgelopen maanden op De Klokbeker weer heel wat gevonden voorwerpen verzameld. Komende week liggen deze op de kast tegenover het Columbuslokaal. Zou u willen kijken of er nog iets tussen ligt van uw zoon/dochter. Aan het einde van deze week geven we het restant van de spullen aan Dorcas. Zij zamelen spullen in voor ontwikkelingslanden. 

Ook in de buitenberging staan 5 fietsen die we graag opgehaald zien, anders gaan ook deze naar een goed doel.

 
 

Data

6 februari: schoolfotograaf

7 februari: open avond 19-21u

8 februari; open ochtend 9-12u

12 februari; school- en kerkdienst

20 februari: "dode hoek" lessen van VVN voor groep 7 en 8

24 februari: volgende expeditienieuws uit, continurooster, kinderen om 14u vrij

25 februari t/m 5 maart: voorjaarsvakantie

 
 

Bijlagen

Als eerste bijlage vindt u een oproep van het samenwerkingsverband Zeeluwe onder leerkrachten en ouders voor kandidaten om zitting te nemen in de ondersteuningsplanraad. Dit samenwerkingsverband betreft vrijwel alle scholen op de Noord Oost Veluwe. 

Als tweede bijlage een uitnodiging voor de ouders van groep 7 en 8 voor een wetenschapsmiddag op 15 februari.

Als derde bijlage een brief van juf Hester over haar vertrek bij de Boomhut.

 

Disclaimer:
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u een kind op onze school heeft.
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen?
Neemt u dan contact met ons op via info@klokbeker.com

Bijlage 1: /media/cache/1485419257-Nieuwsbrief OPR verkiezingen 2017.pdf
Bijlage 2: /media/cache/1485420669-Wetenschapsmiddag 15 februari 2017%2c brief ouders.pdf
Bijlage 3: /media/cache/1485421337-Brief aan ouders over vertrek (1).pdf