Expeditienieuws Februari 2018

 

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij het expeditienieuws voor februari 2018.

Vriendelijke groet,
Simon Neutel, dir.

ma en vr aanwezig op de bovenbouw, tel. 217180
di en do aanwezig op de onderbouw, tel. 556378

 
 

Data februari

6 februari: open avond voor nieuwe gezinnen;
7 februari: open ochtend voor nieuwe gezinnen;
11 februari: Kerk- en schooldienst;
15 februari: eerste rapport mee;
23 februari: continurooster, kinderen om 14 uur vrij;
Week 9: voorjaarsvakantie;
6 en 8 maart: 10-minutengesprekken;
13 en 15 maart: opa- en omakijkdag;
20 maart: studiedag team, kinderen vrij.

 
 

Team

Juf Hester (groep 5) moest het even wat rustiger aan doen. Ze werkte één dag minder en werd vervangen door juf Anneke. Vanaf februari pakt juf Hester deze dag weer op. Juf Rianne (waar juf Hester voor invalt) pakt het werk voor de klas ook weer op. Fijn dat ze weer op school is. Juf Monique is ook steeds meer op school te zien. Voorlopig nog niet voor de klas, maar met ondersteunende bezigheden.

In geval van ziekte en het niet kunnen vinden van een invaller gaat de groep de eerste dag verdeeld worden over de andere groepen. Uw kind zal dan eerst in de klas worden opgevangen en vervolgens verdeeld worden over de andere groepen.
Ik heb dan nog een dag de tijd iemand te vinden, dan wel u tijdig te informeren dat uw kind thuis mag blijven. De school is echter ten alle tijde verplicht kinderen op te vangen indien ouders geen kans zien iets te regelen! Laten we hopen dat dit niet zal hoeven!

 
 

Kerk en schooldienst

Zondag 11 februari is de dienst van Kerk en School. Onze school is te gast in 2 kerken:

- Groep 1 t/m 3  in de Voorhof, Frederik Hendriklaan 11.
- Groep 4 t/m 8 in de Rehoboth, Dirk Staalweg 43.

Beide diensten beginnen om 09:30 uur. Als u een kind in beide kerken heeft, dan mag u natuurlijk zelf kiezen welke dienst u bijwoont. Er is oppas voor kinderen t/m 3 jaar.
Het thema is: Op reis.

In de weken voorafgaand aan de dienst, wordt over dit thema in de klassen gewerkt en geknutseld. Ook komt de dominee in week ervoor een bezoek brengen in de groepen. De kinderen worden actief betrokken bij de dienst door het zingen van een lied en/of taak tijdens de dienst.

U bent van harte uitgenodigd om met uw gezin hierbij aanwezig te zijn.

Er zal dan ook een collecte zijn voor onze oud-collega Kristine Burgwal. Ze werkt sinds mei 2017 bij crisisopvang “Goeie Hoop” in Zuid-Afrika. Een huis waar kinderen uit noodsituaties een veilig onderkomen ontvangen. Ze verricht daar diverse schooltaken en geeft Bijbelclubs. We dragen haar een warm hart toe en willen deze collecte ook graag bij u onder de aandacht brengen. In de 2 weken daarna zal er in de groepen ook geld ingezameld worden voor dit Project. Verdere informatie hierover zal de leerkracht zelf communiceren.

We willen u van harte uitnodigen om met uw gezin aanwezig te zijn bij één van de diensten.

 
 

Kinderboekenwinkelactie

De hele maand februari houdt de kinderboekenwinkel een actie!
Voor elke stempel die jij op je stempelkaart haalt, krijg je een lootje. Aan het eind van de maand, worden er winnaars getrokken. 1 winnaar van de onderbouw, 1 van de middenbouw en 1 van de bovenbouw. De winnaars krijgen een mooie verrassing. Hoe meer lootjes je verzamelt, hoe meer kans je maakt op deze felbegeerde prijs! Dus doe mee!

Op woensdag 7 maart zal de prijsuitreiking plaats vinden! Op deze dag is het belangrijk dat alle verzamelde lootjes mee genomen worden. Trekken we een lootje wat niet aanwezig is, dan wordt er een nieuw lootje getrokken, tot er een winnaar uit komt.

Bent u nog niet bekend bij de Kinderboekenwinkel? Komt u dan (op maandagochtend op de bovenbouw of woensdagochtend op de onderbouw) bij ons langs! Wij hopen veel kinderen met de kinderboekenwinkel en met deze actie, te stimuleren om meer te gaan lezen. We hopen u allemaal hier te zien, want lezen is leuk!

Tot slot, wilt u ons nog meer helpen? Wij zoeken nog nieuwe ouders die ons in de Kinderboekenwinkel kunnen helpen, op maandag- en/of woensdagochtend. Wilt u hier meer over weten, of heeft u interesse? Neem dan contact op met juf Pia (onderbouw) of juf Avital (bovenbouw). 

 
 

Uitnodiging voor opa`s en oma`s

Dinsdag 13 maart en donderdag 15 maart  a.s. zijn alle opa’s  en oma’s van harte welkom op de Klokbeker.

U bent dan ’s morgens hartelijk welkom om in de klas van uw kleinkind(eren) een blokje van een half uur te komen kijken en luisteren. Om het geheel in goede banen te leiden hangen er vanaf dinsdag 6 maart bij ieder lokaal inschrijflijsten. Op deze lijsten kunt u aangeven op welke dag en tijdstip u wilt komen kijken.

Van harte welkom!

 
 

Oproep voor ons dierenverblijf

Bij de kleuters zijn de dierenhokken momenteel wat leeg. Onze 2 konijntjes hebben de Kerstvakantie helaas niet overleefd en onze duif heeft helaas geen partner meer. Daarom een oproep aan u:

Wie heeft lieve diertjes, die misschien een keer willen verhuizen naar de Klokbeker?
Denk aan, konijntjes, cavia`s, vogels, kippen.
We willen graag de hokken weer wat gevuld hebben. De kinderen genieten er erg van! Of misschien weet u een adresje waar we diertjes kunnen halen?

Laat u het ons weten?
Mail naar piagroenewold@vpcoermelo.nl
Alvast vriendelijk bedankt!

 
 

Groep 6a wint prijs!

In november heeft groep 6a tijdens een muziekles een filmpje gemaakt n.a.v. het filmpje ‘De bloemkoolsamba'.
Dit filmpje is ingestuurd naar ‘De muziekwedstrijd’. ‘De Muziekwedstrijd’ is een online wedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Hier hebben dit jaar 1300 kinderen aan meegedaan! Met deze wedstrijden waren een aantal prijzen te verdienen, waaronder ook een aantal eervolle vermeldingen.  Groep 6a heeft met het filmpje de prijs ‘eervolle vermelding’ gewonnen (Het filmpje is te bekijken via deze link!)
Meester Matthijs zal 17 februari de prijs in ontvangst nemen in Diergaarde Blijdorp. 

 
 

Opgeven schoolzaalvoetbaltoernooi

Op maandag 26 februari organiseert DVS’33 voor de 39e keer een schoolzaalvoetbaltoernooi in sporthal Calluna. Ook dit jaar is het mogelijk om je in te schrijven voor de jongens van groep 5, groep 6, groep 7 en de meisjes van groep 8.

De teams worden door De Klokbeker ingedeeld en bestaan uit minimaal 5 kinderen. Over de indeling kan niet worden gediscussieerd.Het doel is het hebben van een leuke en sportieve dag, waarbij de kinderen gezellig voetballen.

U kunt uw kind aanmelden tot en met maandag 5 februari! Daarna sluit de inschrijving en bent u helaas te laat.
Het inschrijven doet u door naar op deze link te klikken en het formulier in te vullen.

Voor elk team hebben we ook een begeleider nodig. Deze begeleiding bestaat voornamelijk uit het ervoor zorgen dat de teams op het juiste moment op het veld aanwezig zijn en de wissels regelen. Dit hoeft niet perse iemand te zijn met al te veel ‘voetbalverstand’.
Als een team geen begeleider heeft, dan kan dat team helaas niet meedoen en moeten we kinderen teleurstellen..

We hopen op een geslaagde dag.

 

Disclaimer:
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u een kind op onze school heeft.
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen?
Neemt u dan contact met ons op via info@klokbeker.com