Expeditienieuws januari 2018

 

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij het expeditienieuws voor de maand januari 2018

Vriendelijke groet,
Simon Neutel, directeur.

ma. en vr. aanwezig op de bovenbouw (Pretoriusstraat) tel. 217180
di. en do. aanwezig op de onderbouw (De La Reystraat) tel. 556378

 
 

Kerst 2017: Kerst vier je samen

Met Kerst vieren we de geboorte van Jezus. De geboorte van het kind in het menselijk gezin van Jozef en Maria. Dat is niet alleen een aandoenlijk tafereel dat we sterk hebben geromantiseerd, maar het drukt ook uit dat Gods menselijkheid van dezelfde orde is als van ons allemaal. Ook God is klein begonnen. Ook Jezus is geboren uit de liefde van mensen, geheel afhankelijk van menselijk zorg, van raad en daad. Geen mens kan op zichzelf bestaan. Mens zijn we samen.

Dan komen daar de herders, de randbewoners, u kent hun reputatie. Ze staan er voorbeeldig, en representeren al die andere mensen door alle tijden heen, die aan de kant staan, die worden aangekeken en nagewezen, maar voor zulke mensen heeft Gods liefde een opmerkelijke voorkeur. Hij brengt gemeenschap tot stand, waar wij zo vaak scheiding maken. Juist zij horen er bij, meer dan dat, mogen vooraan staan.

Dan zijn daar ook de koningen, in dat andere geboorteverhaal, de vertegenwoordigers van de wijde wereld, die met hun geschenken komen, niet alleen om eer te bewijzen, maar ook om de relatie te bevestigen, zoals dat in ieder uitgewisseld geschenk aan de orde is. Zoveel wil dat zeggen als: Zij horen er ook bij, de hele wereld is er bij betrokken, bij dit Kind van God, dit mensenkind.

En dan zijn daar ook de engelen, in de kerstnacht, met hun lied. Deze boodschappers, deze grensboden tussen hemel en aarde. Gods douaniers zijn het, de engelen, postiljons van Gods amour. Ook zij zijn er bij betrokken, uiteraard, want als God gemeenschap sticht en relatie herstelt dan gaat dat de gehele werkelijkheid aan, hemel en aarde maar ook de geestelijke wereld tussen beide. Want er is meer tussen hemel en aarde, niet waar, daar waar de engelen wonen en al het andere dat ons begrip te boven gaat…

Als je er op een bepaalde manier naar kijkt, dan spreekt alles van het Kerstverhaal over Gods initiatief tot gemeenschap en verbinding. Dat is wat liefde doet. Het herstelt banden, het brengt mensen samen, het doet ons beseffen dat er een macht is die alles wat we zijn draagt en plaatst in een groter verband. Gods liefde raakt ons aan, en levenslang ben ik niet eenzaam meer, zoals de psalmist het zingt (116, berijmd).

Hoe kunnen we beter Kerst vieren dan door dit op onze eigen bescheiden maar besliste manier waar te maken? Hoe kunnen we beter kerst vieren, dan samen, met elkaar, met heel de wereld, ZALIG KERSTFEEST.

Deze gedachte wilde ik graag met u delen...

Het is geschreven door ds. Bert Altena.

 
 

Data januari

8 januari:            Weer naar school, start instroomgroep met juf Quinta
‚Äč9 januari:            Voortgezet onderwijsgesprekken groep 8
                            (in de kalender staat abuis een week later vermeld)
10 januari:          Studiemiddag team. 's morgens gewoon school
11 januari:          Voortgezet onderwijsgesprekken groep 8
                            (in de kalender staat abuis een week later vermeld)
12 januari:          Meester Simon afwezig wegens studie herregistratie
24 januari:          MR vergadering
31 januari:          Meester Henk en juf Suzanne afwezig wegens studie,
                            inval geregeld, OC vergadering
6 februari:           Open avond voor nieuwe gezinnen
7 februari:           Open ochtend voor nieuwe gezinnen
11 februari:         Kerk- en schooldienst
15 februari:         Rapport mee

 
 

Personeel

Voor de instroomgroep hebben we kunnen regelen dat juf Quinta, zij werkt nu op donderdag en vrijdag in groep 7, op maandag, dinsdag en woensdag het onderwijs bij onze jongste kleuters gaat verzorgen. Daarnaast zal juf Jowieke op donderdag lesgeven in deze groep, tot juf Monique weer voldoende hersteld is en deze donderdag zal gaan overnemen. Tot die tijd ondersteunt ze juf Quinta in deze groep.

Juf Annemiek van Loo stond op de dinsdag in de groep van meester Matthijs. Helaas voor ons maar gelukkig voor haar kan ze per januari a.s. een eigen groep krijgen in Nunspeet. Uiteraard moet ze dit doen.
Zij gaat vervangen worden door juf Lisette (groep 4). Juf Jowieke gaat dan tot de zomervakantie de dinsdagen doen naast juf Lidy in groep 1-2A.
Met de schaarste aan 'personeel' ben ik heel blij dat dit weer is opgelost!

 
 

Leerlingen

Een nieuwe wet op de privacy betekent dat ik geen volledige namen meer mag schrijven in stukken die op internet komen. Dat betekent dus geen namen meer van nieuwe leerlingen. We beginnen de instroomgroep met 6 nieuwe kinderen. De aanmeldingen tot nu toe laten zien dat deze groep uitgroeit tot 20, maar er komen vaak nog wel extra aanmeldingen binnen.

Daarnaast zal ook in groep 1-2C en in groep 4B een nieuwe leerling instromen. Ook komt een gezin terug van zendingswerkzaamheden. Het betreft kinderen die eerder op de Klokbeker hebben gezeten en dus ook van harte welkom zijn. Deze kinderen komen in groep 3, 5 en 8.

Welkom allemaal op De Klokbeker en een fijne en leerzame tijd toegewenst!

 
 

Mad Science

Experimenteren met de gekke professoren van Mad Science!

Op woensdag 17 januari komt Mad Science een spannende wetenschap & techniekshow verzorgen op basisschool De Klokbeker te Ermelo! Aan de hand daarvan kunnen de kinderen zich inschrijven voor de naschoolse wetenschap & techniekcursus.

De kinderen gaan in 6 bijeenkomsten aan de slag met talloze experimenten, activiteiten en demonstraties. De lessen liggen dicht bij de belevingswereld van de kinderen en stimuleren een onderzoekende leerhouding.


Voor de groepen 1 t/m 3: Ben je gek op dieren, hou je van het strand en gebruik je hierbij al jou zintuigen? Dan zijn deze Mad Science lessen echt iets voor jou!
Voor de groepen 4 t/m 8; Leer alles over het laboratorium, moleculen en maak chemische reacties. Daarnaast ga je op ontdekkingstocht door de ruimte, leer alles over ruimtetechnologie en lanceer een raket!

Kinderen krijgen op deze manier een positieve kijk op wetenschap & techniek en beseffen beter hoe het de wereld om hen heen beïnvloedt. Observeren, analyseren en conclusies trekken zijn immers belangrijke vaardigheden, voor nu en later. Na iedere les krijgen de kinderen een pakketje en informatie mee naar huis om thuis verder te leren en te experimenteren.

De activiteiten vinden plaats in een lokaal op school.

Data van de cursus voor groep 1 t/m 3:
-     Woensdag 14-02-2018
-     Woensdag 21-02-2018
-     Woensdag 07-03-2018
-     Woensdag 14-03-2018
-     Woensdag 21-03-2018
-     Woensdag 28-03-2018
Tijdstip: 12:30 uur tot 13:30 uur

Data van de cursus voor groep 4 t/m 8:
-     Dinsdag 13-02-2018
-     Dinsdag 20-02-2018
-     Dinsdag 06-03-2018
-     Dinsdag 13-03-2018
-     Dinsdag 27-03-2018
-     Dinsdag 03-04-2018
Tijdstip: 15:45 uur tot 16:45 uur


De kosten zijn voor 6 lessen € 69,50 per kind.
Inschrijven kan tot 31 januari  via http://nederland.madscience.org
Cursusgroep vol = vol, wees er dus snel bij!


 

Disclaimer:
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u een kind op onze school heeft.
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen?
Neemt u dan contact met ons op via info@klokbeker.com

Bijlage 1: /media/cache/1513768786-Sterretjestoernooi-Dindoa.png
Bijlage 2: /media/cache/1513768786-Veluwe-Energie-oproep-aan-ouders-4-dec.2017.pdf
Bijlage 3: /media/cache/1513768786-Buurtsportfestijn-kerstvakantie-20180103.pdf