expeditienieuws april

 

Team

Inmiddels is juf Karola weer helemaal aan het werk. Ze moet nog wel voorzichtig aan doen, maar de energie spat er al weer af. Ook juf Annet komt in april steeds meer weer in de klas. Hetzelfde geldt voor juf Ans, zij is bijna weer helemaal aan het werk.

We nemen afscheid van juf Kristine zoals ik in het vorige nieuws vermeldde. Donderdag 6 april zal haar laatste dag bij ons op school zijn. Kristine ontzettend bedankt voor al je inzet voor de Klokbeker. Flexibiliteit is een kwaliteit van je geworden!

 
 

Leerlingen

Sara van Burken, Malin Claassen, Alysha Smallenbroek en Vince van Nijhuis worden in april 4 jaar en starten in onze instroomgroep. Van harte welkom op de Klokbeker! De familie de Jong verhuist naar Brazilie. Dat betekent dat Iara, Naiomi en Elina ons na een paar maanden weer gaan verlaten. Veel geluk en succes toegewenst!

 
 

Onderwijs

Gisteren hadden we een teambijeenkomst. Deze bijeenkomsten gaan altijd over de inhoud van ons onderwijs. Doen we de goede dingen en doen we die goed? Wat vinden anderen daar van? Dat zijn twee vragen die we ons voortdurend stellen. Gisteren stonden onze visie op onderwijs, lezen, evaluatie groep 2/3 en samenwerkend leren op de agenda. 

Voor de vele mooie dingen die in de groepen gebeuren verwijs ik u naar de nieuwsmail per groep of Facebook.

 
 

Bijbelrooster

Week 14: 3 - 7 april: Gearresteerd: Marcus 14 en 15
Week 15: 10 - 13 april: Dood en Leven: Marcus 15 en 28
Week 16: 17 - 21 april: Eind goed, al goed: Lucas 24, Joh. 21

 
 

Avondvierdaagse

Vandaag is de laatste dag om uw kind(eren) aan te melden voor de avondvierdaagse. Alle informatie hierover vindt u terug in de mail die verstuurd werd op donderdag 16 maart. Er zijn al heel veel aanmeldingen binnen. Denkt u eraan om ook het geld over te maken. Alvast bedankt. 

 
 

Paasontbijt

Donderdag 13 april hopen we met de kinderen het Paasfeest te vieren. Dit gebeurt in de eigen groep. Voorafgaand willen we graag ontbijten op school, ook in de eigen groep.

Wilt u voor het Paasontbijt uw kind bestek-bord-mok (en eventueel een gekookt eitje) meegeven, voorzien van naam? Het is voor ons handig als u dit in een plastic tasje, ook met naam erop, de dag ervoor mee geeft. (woensdag 12 april). Wij kunnen dan woensdagmiddag alvast alles in het lokaal klaarzetten.

Voor de kinderen met een allergie willen we de ouders vragen om zelf eten mee te geven.
De kinderen kunnen voor het drinken kiezen uit  melk, ranja, water of jus d`orange. Voor de kleutergroepen willen we graag hulp van een aantal ouders. De leerkrachten zullen hiervoor een oproepje doen op de infoborden. 

We hopen op een gezellig Paasontbijt. 

 
 

Zending

 

In december heeft u kunnen lezen in ons Expeditienieuws dat  we de zending in een andere vorm gaan gieten. Vanaf volgende week willen we het project van onze juf Kristine hieraan besteden.

 

“In mei 2014 ging ik ( Kristine) als vrijwilliger voor 7 maanden naar Zuid-Afrika om mee te werken bij Child and Youth Care Centre ‘Goeie Hoop’. Daar heb ik gezien dat veel kinderen opgroeien in uitzichtloze situaties en in aanraking komen met mishandeling, verwaarlozing en (seksueel) misbruik. Dit heeft mij toen diep geraakt. Ik vind dat ieder kind recht heeft op een liefdevolle basis en een hoopvolle toekomst! Nadat ik weer terug was in Nederland, ging ik weer aan het werk op school. Toch bleven mijn gedachten en mijn hart ook in Zuid-Afrika. Moest ik in Nederland blijven of had God misschien iets anders voor mij in gedachten? Steeds meer werd dat laatste duidelijk. Hij liet mij een andere richting zien dan die ik zelf in gedachten had. Ik geloof dat God mij naar deze plek terug roept om hier Zijn liefde en licht door te geven. Daarom zal ik in mei 2017 als lange termijn vrijwilliger naar Goeie Hoop in Zuid-Afrika terugkeren om mee te werken binnen dit project.”

 

Hierboven leest u een stukje uit de Nieuwsbrief van Kristine. Graag willen wij haar ondersteunen bij de stap die ze gaat maken. Vanaf volgende week zal er in alle groepen het zendingspotje staan waar we geld in ophalen voor Kristine. Zij zal in de groepen komen vertellen over het werk wat zij gaat doen in Zuid-Afrika.

We hopen hier de komende jaren ook jaarlijks bij stil te staan en voor haar te collecteren We willen dit project van harte bij u aanbevelen.

 

 
 

schoonmaakrooster

Woensdag 12 april 2017 19.30 – 21.00

Klas

 

 

Aanwezige leerkracht Klokbeker:
Juf Gerlinda

Wisselbeker:
Meester Matthijs

OC-lid:
Rianne Bronkhorst

Instroom

 

 

 

Groep 1-2A

David Blankenaauw

Luuk Heil

 

Groep 1-2B

Sverre Vrijhof

Romin Schneider

 

Groep 1-2C

Jord Goudkuil

Muriël van Haandel

 

Groep 1-2D

Lenora Alblas

Naomi Oldeman

 

Groep 3A

Nienke Bikker

Rianne den Besten

 

Groep 3B

Rosalie Verhoef

Julia Mintjes

 

Groep 4A

Nael-Amedeé de Leur

Daniek Klein Wolterink

 

Groep 4B

Sterre Geursen

Marloes Visscher

 

Groep 5A

Joël Kuiper

Michiel Schoonhoven

 

Groep 5B

Davita Borger

Mette Elmers

 

Groep 6A

Erik Jan Zwart

Merel van Gens

 

Groep 6B

Lennart van Keulen

Fenna van Ginkel

 

Groep 7A

Levi Velthuyzen

Lukas Zwanenburg

 

Groep 7B

Noa van de Poppe

Sam Spijkerboer

 

Groep 8

Indy Onderweegs

Jasmijn van der Does

 

Technieklokaal/RT

Sanne Cordes

Sam van Brunschot

Sophia Bijl

Columbuslokaal

Jurre Ruiter

Julianne Hordijk

Frederique de Wolde

 

 
 

Onderhoud Kleuterplein

In het vorige Expeditienieuws heeft juf Pia een oproep gedaan  voor 1 april a.s. om te helpen het plein te onderhouden. 

 Op  1 april willen we  nieuw graszaad  inzaaien, wat reparaties doen, nieuw zand in de zandbakken doen dus graag een kruiwagen en schep meenemen!

We hebben ook nieuwe kippen nodig voor ons dierenverblijf. Wie heeft iets in de aanbieding?
 
 
 

Mail

Ondanks al onze en uw inspanningen zijn we er nog niet zeker van of u onze mail ontvangt. We zullen daarom een papieren briefje meegeven met de vraag of u dit Expeditienieuws heeft ontvangen. Bij tegenvallend resultaat (minder dan 95%) ga ik over op een ander systeem dat beter werkt. Het mailverkeer moet 100% betrouwbaar zijn omdat wij en u er te afhankelijk van zijn.

 
 

Acties

Wandelen voor water

Sendi schuurblokje

Klimmuur

 
 

Data

4 en 5 april: kijkochtend voor vaders en moeders, de lijsten hangen bij de lokalen.
4, 11 april: ateliermiddag groep 3 en 4
6 april: schriftelijk verkeersexamen groep 7
13 april: Paasontbijt en - viering
14 en 17 april: Paasweekend, kinderen vrij
18 april. wereldmarkt groep 3 en 4
18, 19 en 20 april: eindtoets Cito groep 8
20 april: Koningsspelen groep 1,2, en 3
21 april: Koningsspelen groep 4 tot en met 8, continuerooster (14u vrij).

 

Disclaimer:
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u een kind op onze school heeft.
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen?
Neemt u dan contact met ons op via info@klokbeker.com