Expeditienieuws mei

 

Team

Juf Annet en juf Ans werken praktisch weer helemaal. Fijn dat het weer goed met ze gaat. Juf Kristine heeft een prachtig afscheid in de klas gehad met de kinderen en ouders. Ouders die hebben geholpen dank daarvoor! 's Avonds heeft Kristine afscheid genomen van het team. Ze komt nog langs om de kinderen te vertellen over haar werk in Afrika.

 
 

Leerlingen

De komende maand verwelkomen we Lieve Kuiper, Boaz Roepman, Isja Borger, Jens Pijnacker Hordijk, Jens van den Top, Aron en Bram Goossensen, May de Kooter Jasmijn en Madelief  Schraven op school! Tien kinderen in één maand dat is best veel, we zijn er erg blij mee. We hopen samen met u dat uw kinderen  een fantastische expeditietocht op de Klokbeker gaan meemaken!

 
 

Onderwijs

We beraden ons op de speerpunten voor komend jaar, de komende jaren. Daarnaast zijn we de formatie voor komend jaar aan het bekijken. De wensen van de teamleden en de toe te kennen financiën spelen hierbij een grote rol. We houden u uiteraard op de hoogte. 

In de groepen gebeuren prachtige dingen, projecten zoals de brandweer, ruimtevaart, Mad science, de Tweede wereldoorlog met een bezoek aan een echte onderduikershut, en festiviteiten zoals het leerorkest en de wereldmarkt. Ik verwijs u hiervoor naar onze website, groepsmail of onze facebookpagina.

In groep 8 is de eindcito weer klaar, 3 ochtenden inspannend werken aan lastige vragen. Maar als afsluiting een feestje in het zwembad!

Groep 7 heeft het verkeersexamen achter de rug. de kinderen hebben het heel goed gedaan! Twee cum laude, zij zullen door de burgemeester worden uitgenodigd, en verder weinig fouten. Twee kinderen hebben het praktische deel niet gehaald.

Groep 5a mag een paar weken werken met Snappet, een ICT concept waar kinderen op individueel niveau binnen een leerdoel kunnen werken aan rekenen en taal. De leerkracht ziet op haar dashboard welke opgaven de kinderen hebben gemaakt, wat de resultaten zijn en er wordt een analyse gemaakt. De leerkracht heeft dus alles meteen voor zich op het scherm en kan gericht een plan voor het vervolg maken. Het scheelt een hoop nakijkwerk, de kinderen krijgen meteen feedback van het gemaakte werk en werken op hun eigen niveau omdat het systeem adaptief is. Uiteraard willen we niet dat kinderen de hele dag achter een schermpje zitten en zorgen we voor voldoende interactie en samenwerking met en tussen kinderen! We houden u op de hoogte van de resultaten. Het doel is oriënteren wat we met ICT in de toekomst willen en gaan doen.

 
 

Bijbelrooster

Week 19: Geef niet op, hoopvol of hopeloos: Daniël 1,2,3
Week 20: Trouw zijn, Is er hoop? : Daniël 5,6
Week 21: Weggaan (Hemelvaart): matt. 13, Hand. 1
Week 22: Ontvangen: Hand. 2,3

 
 

GGD onderzoek 6-jarigen.

 

Onlangs is er een uitnodiging van de GGD uitgegaan naar ouders van kleuters voor een gezondheidsonderzoek.

In de uitnodiging zit een link om een vragenlijst over uw kind in te vullen.

De GGD heeft nog geen ingevulde vragenlijsten ontvangen.

Misschien heeft u de link niet gezien, vandaar deze reminder.

 
 

Data

24 april - 5 mei: meivakantie
9, 16, 23 en 30 mei; ateliermiddag groep 1/2
9 mei: uitvoering leerorkest, 's morgens groep 7, 's middags groep 6
10 mei: luizencontrole
12 mei; klimmuur op school
15 mei: korfbaltoernooi groep 7/8
16 mei; korfbaltoernooi groep 5/6
17 mei: korfbaltoernooi groep 3/4, MR vergadering
23 mei; schoonmaken
25 en 26 mei; kinderen vrij; Hemelvaartweekend
29 mei; studiedag; alle kinderen vrij
29 mei - 1 juni: avond4daagse
2 juni: even uitslapen, 9.30 op school (gewone tijd ook prima)
5 juni: 2e Pinksterdag, kinderen vrij.

 

Disclaimer:
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u een kind op onze school heeft.
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen?
Neemt u dan contact met ons op via info@klokbeker.com

Bijlage 1: /media/cache/1492693766-Wil-de-echte-Romein-opstaan.pdf
Bijlage 2: /media/cache/1492766686-Nieuwsbrief-Evaluatie-van-de-overgang-tussen-groep-2-en-groep-3.docx
Bijlage 3: /media/cache/1492767354-woensdagmiddag-promotie.docx